Over JST
Opgeleid als Amerikanist (altijd een leuk weetje op verjaardagen: mijn scriptiebegeleider was Maarten van Rossem) en na een vervolgopleiding aan de HvJ me verder verdiept in de journalistiek, met een specialisatie in food en een onblusbare interesse in vrijwel alles.
Ik leidde als hoofdredacteur de redactie van horecavakblad Entree Magazine de redactie en mocht me als projectmanager bij Shoot My Food Communication verdiepen in de wereld van diverse klanten in de foodservice. Als freelancer werk ik aan journalistiek, copy, podcasts en communicatie-advies voor bedrijven en redacties uit verschillende werelden. Van fruittelers tot Philips en van de eiwit- tot de energietransitie.
Een eigen geluid
Voor een krachtig, origineel, persoonlijk en uniek verhaal is altijd aandacht.
Veel tekst en communicatie ligt onder vuur omdat AI alles over dreigt te nemen. Een reële zorg, want sommige taken en teksten kun je vrijwel moeiteloos uitbesteden aan een taalmodel. Aan de andere kant moet AI noodgedwongen nog altijd putten uit een reservoir van bestaande teksten. Juist daarom is het zo belangrijk goed te luisteren, te horen wat in een interview of tijdens een intake niet wordt gezegd en om door te vragen als iets onder de oppervlakte zindert, zingt of gromt. Goede teksten en gesprekken houden een spiegel voor, prikkelen zowel mij als mijn gesprekspartners en resulteren in artikelen, podcasts en brand stories die uniek zijn. En wat uniek is, kun je niet creëren met een model dat uit moet gaan van wat er al was.
